Продукти

Контакт

Тел.: 0879465071
Мобилен: 0893358866
E-mail: office@perfektmebel.com

Партньори

Изберете език

КухниРазпродажба мебелиОбзавеждане по поръчка

Избор на кухня - Кухня

Изборът на кухня е сложна задача. Широкия асортимент на мебелния пазар, позволява да се реализират всичките ви фантазии, но това също и усложнява избора. Затова желанието да притежаваме – едно, второ, трето съществено увеличава стойността на кухнята, а при това трябва да се поместим в квадратните метри с които разполагаме. За да не се случи всичко това, да се опитаме да определим как оптимално да си изберем кухненските мебели, без да се разочароваме в собствения си избор.

Кухнята традиционно е най-важното пространство в дома. Свикнали сме не само да се храним в кухнята, но и да бъбрим с приятелки, възпитаваме децата си, да организираме “семейни съвети”, и спонтанни седянки. Кухнята е епицентър на семейния живот и едновременно с това “женски офис”, затова е важно тя да не е просто красива, а и максимално удобна. Даже в най-малката кухня може да се организира пространството така, че ако не да танцувате, то поне да не се блъскате около масата. Но за това трябва умело да се избере кухненската гарнитура – което не е никак просто при днешното многообразие от предложения.

Съществуват няколко етапа, които трябва да се преминат, когато търсим идеалния вариант за нашият начин на живот, финансови възможности, размери на апартамента вариант кухня. Първо да планираме помещението. Формата, размерите на помещението, където планирате да разположите кухнята, разположението на вратите и прозорците – това са необходимите “изходни данни”, въз основа на които вие самите или консултантът на фирмата-производител ще съставят проект за разполагането на кухненските мебели.

Съществуват пет варианта за планиране на кухнята. Ще ви е трудно да измислите нещо ново.

Първо, островен тип на разположение, когато в центъра на кухнята се отделя място за една от зоните: за готвене, миене или хранене.

Такава кухня изглежда най-ефектно в рекламните брошури, но и в живота е удобна. Единственото изискване е да имате голяма кухня. Идеално е ако има достатъчно място за обединяването на кухнята и хола. Тази кухня ще ви осигури допълнителна работна повърхност. Върху острова може да се работи от всички страни. Даже ако работят няколко човека едновременно, те няма да си пречат.

Полуостров, когато кухнята има изпъкнала част, е много удобен вариант при съвместяването на кухнята с гостната или всекидневната. Тогава с помощта на изпъкналата част, която е обикновено бар плот със столове от страната на хола, и функционална зона с шкафове и чекмеджета от другата страна, така може да се разграничават кухнята и гостната.

Най-икономичен според заеманото място е вариантът – мебели, разположени в една линия. Той е идеален за не големи тесни помещения. Но в експлоатацията не е много удобен, защото се получава прекалеон издължен работен триъгълник.

Паралелна кухня – това е двулинейна кухня, която оптимизира работата в нея. За преминаване в другата зона, е достатъчно само да се завъртите. За да могат шкафовете от двете страни да се отварят едновременно, трябва да има минимум 120 см разстояние. В този случай ще могат да работят двама човека без да си пречат.

G-образна кухня. Рядка форма, която изисква много свободно място. Един свободно стоящ рафт шкафове отделя кухнята от хола. Важно е входът да е широк и разстоянието между шкафовете да е достатъчно.

Г-образната кухня е предназначена за малки пространства. Това е най-популярния вариант на планиране, който позволява да се обедини кухнята със зоната за хранене. Ъгълът се използва като зона за хранене. При това се осъществява основния принцип: разстоянието между работния триъгълник – печка, мивка, хладилник е минимално, но е по-добре, когато при това кухнята е и достатъчно просторна.

И, накрая, П-образно планиране на кухнята, когато по периметъра на трите стени се поставят всички необходими мебели и битова техника. Този вариант позволява да се разположат работните зони по най-компактен начин. Работните процеси са най-оптимални. Това е най-хармоничния и балансиран вариант.

И,така след като сме решили как да планираме кухнята си самостоятелно или с помощта на специалисти, преминаваме към следващия етап: избираме стила за бъдещата кухня, съставните и части и материалите, от които тя ще бъде изработена. Със стила всичко е ясно – всичко зависи от вашия вкус и естетически предпочитания. Тук може да се посъветва само едно: ако избирате много супермодерен модел или оригинален цвят, имайте пред вид че модата бързо се променя, а цвета може да ви омръзне. И когато кухнята е в едно помещение с трапезарията или хола, тя трябва да е съобразена с техния стил, за да изглежда цялото пространство хармонично.


Източник: www.zadoma-bg.com

Всички цени в сайта са с включено ДДС

Меню

Търсене

мебели пазарджик
спалнимебели пловдив